School Name
Jan 01, 2014 12:00:00 am

Konkursi i Lojrave te Zgjuarsise

Loja ka nje rendesi  jetesore ne zhvillimin e femijeve.Me ane te lojrave femijet zbulojne,mesojne  gjejne mundesine te shprehin veten e tyre, aftesohen te pershtaten ne shoqeri,te mbrojne te drejtat e tyre,te tregojne respekt per te drejten e tjerve,te bashkepunojne si dhe te ndajne dicka me tjeret.

Perse lojrat e zgjuarsise

Per  vitin shkollor 2013-2014 nga ana e institucioneve arsimore Turgtu Ozal& Gulistan eshte zhvilluar Konkursi i Pare i Lojrave te Zgjuarsise me synim qe nxenesit te njihen me teknikat e te menduarit ne menyre analitike dhe te permisojne aftesite e tyre te vecanta,krahas ketyre synohet te kontribohet ne zhvillimin e zgjuarsise te nxenesit.

Metoda e te mesuarit shpejt ne te ardhmen jane "Lojrat e Zgjuarsise".Kjo metode perdoret gjeresisht ne shtetet e zhvilluara ne te gjitha nivelet e nxenesve.

Ne konkursin e lojrave te zgjuarsise te organizuar nga institucionet tona moren pjese mbi  1200 nxenes.

Konkursi i lojrave te zgjuarsise eshte zhvilluar per klasat e 5-ta deri ne klasat e 12-ta.

Aftesiste e fituara nga lojrat e zgjuarsise:

·       Te vrasesh mendjen per dicka

·       Te zgjidhesh probleme

·       Komunikimi

·       Perdorim te  sakte efektiv dhe bukur te gjuhes

·       Aftesim per mendim kritik

·       Mendime kreative

·       Kerkim

·       Te marresh vendim

·       Te perdoresh teknologjine e informacionit

·       Sipermarrje

Lojrat e luajtura

                  1-Mangala

                  2-Hanoi

                  3-Jenga

                  4-Kakuzu

                  5-Me nente gure

                  6-Shah

 

https://picasaweb.google.com/104694814749883574950/KonkursiILojraveTeZgjuarsise